Aqua Maris Richter Gedeon - Rólunk Gondoskodik

Tények az
allergiáról

Tények az
allergiáról

Aqua Maris

Az allergiás rhinitis kezelése

Sajnos az allergiás rhinitist meggyógyítani nem lehet, csak a tüneteket tudjuk kezelni. Terápiás szempontból az lenne a kézenfekvő, ha az allergéneket el lehetne kerülni, azonban egy pollenben gazdag környékről való elköltözés, vagy a kedvenc háziállattól való megválás a tapasztalatok szerint sokszor megoldhatatlan.

A GYÓGYSZERES KEZELÉS

A gyógyszeres kezelés magába foglalja az antihisztaminok, orrsprayk, szemcseppek, szteroidok és hörgőtágítók, vagy megfelelő esetben az immunterápia alkalmazását.

Az antihisztaminoknak kulcsszerepe van, ezek alkalmazása az allergiás terápia alappillérei, mert a tüneteket hatékonyan gátolják. Képesek enyhíteni az orrfolyást, az orrdugulást, a tüsszögést, a viszketést, a szemtüneteket. A régebbi gyógyszerek ugyanakkor számos mellékhatást is okozhattak például álmosságot, fáradékonyságot.

Még több információ az allergia kezeléséről

Ma már szakmai ajánlás, hogy a gyógyszeres kezelés kiváló kiegészítője lehet a tengervizes orrspray használata, amely kíméletesen tisztít, csökkenti az orrdugulást és eltávolítja az orrból a port és a polleneket is. Mivel a tengervizes orrspray természetes összetételű, így nincsenek mellékhatások, nincs hozzászokás és nem szárítja ki az orrnyálkahártyát. Rendszeresen, mindennap használható szemben más, gyógyszertartalmú, hatóanyagos orrcseppekkel, amelyek 5 napon túli használata nem javasolt.

Tovább

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!