Aqua Maris Richter Gedeon - Rólunk Gondoskodik

Cikkek
 

Cikkek

Aqua Maris
Bolt felkeresése

Szabad és tiszta légzés allergiásan is

Az allergia sokunk életét megkeseríti.Az állandó orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés és szemviszketés rontja a komfortérzetet és az életminőséget, sőt az allergiás ember hangulatát is. Az allergia az immunrendszer fokozott, túlérzékeny reakciója valamilyen külső ingerre vagy allergénre (például porra, pollenre, virágporra, állatszőrre). Az allergia súlyosabb esetben érintheti az egész hörgőrendszert, ez az allergiás asztma, gyakoribb azonban az orrnyálkahártya gyulladása, ez utóbbi az allergiás nátha.

Aqua Maris®

Ajjaj, nem kapok levegőt - kellemetlen tünetek keserítik az allergiások életét


Ha valaki allergiás náthától szenved, akkor az allergéneknek „köszönhetően” szinte folyamatos gyulladásban van az orrnyálkahártyája: viszket, bedugul az orra, tüsszög, vízszerű orrfolyást tapasztal. A pollenek, a por, az állatszőr ugyanis folyamatosan irritálják az orrnyálkahártyát. Kevésbé ismeretes, de az orrnyálkahártya az immunrendszer fontos előszobája: kiszűri a levegővel belélegzett nagyobb kórokozókat, az általa termelt váladék pedig kitakarítja ezeket az orrüregből. Normál esetben a nyálkahártya nedves, csillós hengerhámján a száraz részecskék megtapadnak, a csillószőrök pedig ritmikus mozgással szállítják arrébb ezeket a garat felé. Azonban ha allergének támadják meg az orrunkat, akkor a nyálkahártya bőségesebb váladékot termel, hogy valahogy kipucolja az orrból a „betolakodókat”, a fokozott nyálkahártya-működés pedig annak bedagadásához és orrduguláshoz vezet.
De jó tudni, hogy van megoldás!

Regeneráljuk az orrnyálkahártyát egyszerűen


Egy tengervizes orrspray, mint az Aqua Maris®, tökéletes segítségünk lehet az allergiás időszakban is, csempésszünk hát egy kis Adriát a házi patikánkba! Hogy miért? A tengervízben több mint 80 létfontosságú ásványi anyag és nyomelem található, például magnézium, kalcium, réz, mangán, cink, vas, foszfor, jód és szelén, ráadásul összetevői olyan fiziológiás koncentrációban vannak, melyeket az orrba juttatva ideális feltételeket teremtünk a légutaknak és az orrnyálkahártyának az egészséges működéshez.
Az Aqua Maris® orrspray rendszeres használatával biztosítjuk az orrnyálkahártya természetes közegét, hozzájárulunk sejtjeinek stabil működéséhez, segítjük a tisztulását és erősítjük a szervezet védelmét a behatolókkal szemben. Mindezek mellett a rendszeres használat során lemoshatók a felületről a kórokozók, az irritációt okozó allergéneket, ezzel egyszerre tisztítjuk meg az orrnyálkahártyát és járulunk hozzá regenerációjához. Nem véletlen, hogy az elmúlt években a fül-orr-gégész szakma kifejezetten ajánlja allergiások számára a tengervizes orrspray használatát kiegészítő terápiaként, hiszen ma már vizsgálatok bizonyítják, hogy segítenek enyhíteni az allergia tüneteit.

Kíméletes megoldás orrdugulás ellen!


Az allergiások általában valamilyen hatóanyagot tartalmazó orrspray-vel próbálnak megszabadulni az orrdugulástól. Ez rövid ideig jó megoldás lehet, mert a gyógyszer hatóanyagai csökkentik az orrnyálkahártya duzzanatát. Ám hosszú távon vagy túl gyakori használattal nem számíthatunk a hatóanyagos orrspray-kre. Ezek a készítmények legfeljebb 7-10 napig használhatók, az allergiaszezon pedig ennél jóval hosszabb ideig tart! Azért is érdemes a hatóanyagos orrspray helyett valamilyen más megoldást keresni, mert már 1 hétnél tovább tartó használat mellett is hozzászokást okozhatnak, és kiszáríthatják az orrnyálkahártyát is, ami tovább rontja annak állapotát és gyengíti működését. Ha ezt szeretnénk elkerülni, és megszabadulnánk az orrdugulástól, válasszunk egy olyan természetes, mégis hatékony megoldást, mint az Aqua Maris® Strong orrspray.
Az Aqua Maris® Strong egy hipertóniás tengervizes orrspray, amely magas sótartalma révén segít megszüntetni a kellemetlen orrdugulást. Hogy hogyan? Az oldat a benne lévő sónak köszönhetően vizet von el az orrnyálkahártyából, így csökkenti az orrdugulásért felelős nyálkahártya-duzzanatot. Ha a duzzanat lelohadt, akkor megnyílnak az orr- és egyéb melléküregek, és könnyebben el tudjuk távolítani az orrunkból a váladékot.
Aqua Maris® és az Aqua Maris® Strong orrspray-k természetes alapanyagúak, nem okoznak hozzászokást, hosszabb távon is napi rendszerességgel használhatóak, mindaddig, amíg szükségét érezzük – az allergiaszezonban ez nagy előny. Hajtógáz helyett pumpával működnek, a sós oldat egyenletesen oszlik el az orrban. Könnyen adagolható, kíméletes az alkalmazása, és nincs irritáló hatása. Mivel csak természetes alapanyagokat tartalmaz, ezért várandós kismamák és szoptatós anyák is biztonsággal használhatják. Ha támad az allergia, tegyen egy szívességet az orrának és kezelje az Aqua Maris® termékcsalád megfelelő készítményével!
Hidratálásra, allergének lemosására Aqua Maris®,
orrdugulásra Aqua Maris Strong!®

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!