Aqua Maris Richter Gedeon - Rólunk Gondoskodik

Cikkek
 

Cikkek

Aqua Maris
Bolt felkeresése

Orrdugulás várandósan?

A várandósság egy csodálatos állapot, ám rengeteg változást hoz egy nő életébe testileg és lelkileg egyaránt. A szervezet felkészül egy új élet kihordására, táplálja, védi a kisbabát, mindeközben viszont olyan dolgok is történnek a kismamával, amelyek esetenként kellemetlenek is lehetnek.

Aqua Maris®

Segítség, nem kapok levegőt!


A kismamákkal is megesik például, hogy megfáznak, esetleg allergiásak lesznek a babavárás alatt, vagy egyszerűen „csak úgy” nem kapnak levegőt. Még a legelővigyázatosabb kismama is elkaphat egy könnyű náthát, hiszen várandósság alatt gyengébb az immunrendszer. A nátha egyik kellemetlen tünete lehet a folyamatos orrdugulás, amitől mindenki szeretne minél előbb megszabadulni.
Allergia is sújthatja a várandós nőket, ha egyébként is érzékenyek valamire - porra, pollenre, állatszőrre, fűfélékre. Az egyik kellemetlen tünet itt is az orrdugulás, ráadásul ilyenkor a leendő anyuka nem használhatja a már korábban megszokott, allergia elleni gyógyszereket a tünetek enyhítésére.
És van még egy harmadik ok, amikor úgy dugul be egy kismama orra, hogy se nem náthás, se nem allergiás. A terhesség alatti orrdugulás általában a második trimesztertől kezdődik, de akár az egész terhesség alatt fennállhat. Hátterében a női testben fellépő hormonális változások állnak. Ilyenkor pl. a megemelkedett progeszteron szint fokozza a test vérellátását, ami az orrnyálkahártyában is vérbőséget okozhat. Emiatt az orrnyálkahártya megduzzad, az orrjáratok beszűkülnek – a kismama orra bedugul, és nem kap rendesen levegőt. A várandósság alatti orrdugulásnak külön neve is van az orvosi irodalomban: ez az ún. terhességi rhinitis. A probléma a kismamák legalább harmadát érinti, de nem kell tőle megijedni, mert sokkal egyszerűbb a megoldása, mint gondolnánk.

Van biztonságos orrspray!


A várandósság ideje alatt, akár a hormonális változások, akár megfázás vagy allergia okozza az orrdugulást, az orvosok általában nem ajánlják a hatóanyagokat tartalmazó, hagyományos orrcseppek vagy orrspray-k használatát. Ezek hatóanyagai ugyanis az erek szűkítésével fejtik ki hatásukat. Szerencsére nem kell beletörődnünk az állandó orrdugulásba, ilyenkor jusson eszünkbe az Aqua Maris® Strong. Ez a hipertóniás, tengervizes orrspray magas koncentrátumú sóoldatot tartalmaz, hatékonyan csökkenthető vele az orrnyálkahártya duzzanata. Ezáltal könnyen kezelhető vele az orrdugulás, segítségével újra szabaddá válnak a légutak.

Hogyan segít a tengervíz?


Az adriai tengervíz tele van létfontosság ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Az ebből készült Aqua Maris® Strong pedig tartalmazza ezeket, valamint magas sótartalma révén segít megszüntetni a kellemetlen orrdugulást. Az orrba permetezett oldat a sónak köszönhetően vizet von el az orrnyálkahártyából, ezzel hatékonyan csökkenti az orrdugulásért felelős nyálkahártya-duzzanatot. Ha pedig a duzzanat lelohadt, máris megnyílnak az orr- és egyéb melléküregek, így könnyebben ki tudjuk fújni az orrunkat, el tudjuk távolítani a felgyülemlett orrváladékot. Ezzel megszűnik az orrdugulás okozta kellemetlen érzés, és újra kaphat levegőt a kismama. Ez segíthet megelőzni azt is, hogy szövődményként valamilyen gyulladás alakuljon ki pl. az arc- és homloküregben.
Az Aqua Maris® Strong orrspray előnye, hogy természetes alapanyagú és nem okoz hozzászokást. Emiatt a tulajdonsága miatt hosszabb távon is, napi rendszerességgel használhatjuk, mindaddig, amíg az orrdugulás fennáll. További előnye, hogy hajtógáz helyett pumpával működik, a sós oldat így egyenletesen oszlik el az orrban. Könnyen adagolható, kíméletes az alkalmazása, és nincs irritáló hatása.
Az Aqua Maris® Strong segíti tehát a kismamák és szoptatós anyukák orrdugulásának hatékony és kíméletes kezelését. A tengervíz jótékony hatásának köszönhetően pedig szabályozza az orrnyálkahártya normál működését, támogatja a megfelelő élettani állapot megtartását.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!